Der er forår i luften

15. april 2016

For snart en måned siden gik Generation Startup i luften med vores episode om Patrick fra Signifly, og opbakningen til vores projekt har været overvældende. Det er strømmet ind med kommentarer, heldigvis flest af de gode, ligesom utallige unge iværksættere har rakt ud til os, for give deres besyv med og inspirere andre unge. Siden vores lancering har både Alex og jeg haft travlt med specialer, jobsamtaler, sideprojekter og tusinde andre ting, men nu er vi snart tilbage med episode 2 – der er forår i luften hos Generation Startup.

Her på Generation Startup er vi dog ikke de eneste, der længselsfuldt venter på foråret. Forårets komme varsler nemlig også nye muligheder for rigtigt mange unge iværksættere, navnlig i kraft af startup awards. To af de største prisuddelinger løber snart af stablen, og med pengebeløb, coaching sessions og ikke mindst en solid eksponering til vinderne, er der meget på spil.

Den ene af disse startup awards er Innovation Award 2016, der afholdes i samarbejde med VIA University College. Prisuddelingen inviterer studerende fra hele landet til at deltage, og fokuserer på produkter og services, der kan være til gavn for hele samfundet. Konkurrencen er blevet afviklet årlig siden 2013, og i år præsentere de ti finalister deres idéer i Horsens d. 28. april. Sidste års vinder, Sune Yde Nielsen, imponerede med sin brug af droner til at spotte lækager i vandledninger, og med sin opfindelse sparede han beboerne i Røde, Djursland, for 300.000 kr. på blot fire uger.

Den anden store prisuddeling er Nordic Startup Awards 2016, der er en del af organisationen Global Startup Awards. Prisuddelingen, der i Norden har fundet sted siden 2012, er en af fire regionale prisuddelinger med fokus på at inspirere og stimulere iværksættere i de nordiske lande. Nordic Startup Awards uddeler priser til 13 kategorier af iværksættere, alt fra Best Newcomer til Best Social Tech Startup, og har ligeledes fokus på folkene bag, med kategorier som Best Business Angel og CTO Hero of the year. Sidste års vindere inkluderer kendte ansigter som Washa og Falcon Social, der begge har bevist styrken i deres koncepter. Finalen i den danske afdeling af Nordic Startup Awards er d. 3. maj, hvorefter vinderne skal konkurrere mod vores skandinaviske naboer i Reykjavik senere på måneden.

Her på Generation Startup er vi begejstrede for at se så mange iværksættere få den anerkendelse og succes, de utrætteligt har arbejdet for. Startup awards er en inspirerende fejring af iværksætteriet, og vi glæder os til at følge med i rejsen for årets nominerede. Mens vi venter på de store finaledage klipper vi i al hast den næste podcast sammen, hvor vi har besøg af Ditte fra Flower Tales. Jeg kan ikke forestille mig noget mere forårsagtigt end en podcast om blomster, og i tillæg til det er Dittes historie en spændende fortælling om det at leve fint. Indtil episoden er helt færdig, kan I besøge hende på Instagram – og så håber vi ellers, at I vil finde hendes fortælling lige så inspirerende, som vi gjorde.

Solrige forårshilsner til jer alle,
Peter

Generation Startup © 2016