Sådan gør du noget ved dine idéer

23. marts 2016

Jeg er én af dem, der hele tiden får en ny idé. En ny måde at gøre tingene på eller en idé til en ny virksomhed. Og dem, som kender mig rigtig godt, ved også, at det tit løber lidt løbsk for mig. For det er svært at holde styr på idéerne og at gøre noget ved dem. Det er virkelig svært! Omvendt er det også vigtigt, at man ikke springer fra opgave til opgave uden at færdiggøre sine projekter bare fordi, at lysten driver (sådan én er jeg også!).

Jeg har lidt over 100 noter på min iPhone. Jeg vil tro, at 33% består af indkøbslister, 33% består af opdateringer til sociale medier og de sidste 33% består af lister med nye idéer. Generation Startup har bl.a. sin egen note, hvor jeg noterer interessante, unge iværksættere, som vi skal interviewe og kommende tiltag. Da jeg i sidste uge tweetede om lanceringen af Generation Startup, blev jeg introduceret for @mettemariaterp. Hun er iværksætter og blogger om iværksætteri. Og hun havde et kanon tip til, hvordan man får styr på sine idéer, og hvordan man får gjort noget ved dem:

“Someday” – følgende er taget fra Mette Marias blogindlæg:

“For at komme ud over, at det hele sejler i mit hovedet + at jeg forbliver produktiv i de gøremål/opgaver, jeg nu engang er i gang med, går jeg derfor lidt mere strategisk til værks, når jeg får alle de her spændende nye idéer.

Det jeg konkret gør, når jeg får en ny ide, er, at jeg skriver den ned og lægger den ind i en mappe som hedder “someday”. “Someday”-mappen kigger jeg på hver søndag, hvor jeg samtidig planlægger min uge. Der stiller jeg mig spørgsmålet “okay, hvordan ser min uge ud – har jeg tid til at handle på den her idé?”. Nogle gange er svaret ja. Andre gange er svaret nej. Hvis svaret er nej (og jeg stadig synes, det er en god ide), så venter jeg bare til næste uge, for at se om jeg kan handle på den der.

Vi iværksættere er som regel gode til at få nye idéer, og vi elsker det! Men hvis der ikke kommer struktur på det, så kan det nemt sejle. Tro mig, jeg har selv prøvet at springe fra den ene opgave til den anden, bare fordi jeg synes, det andet var en anelse mere spændende. Jeg har også prøvet at droppe decideret projekter, fordi jeg pludselig havde en ny idé, som var mere spændende”.

Mette Maria er gavnmild med sine iværksætterråd. Og jeg kan virkelig anbefale hendes blog. Tak til Mette Maria for, at jeg måtte låne lidt.

Og tak for, at du læste med!

Alexander

 

Generation Startup © 2016